Bamboe Massage

massage bij Corpes

Bamboemassage is een techniek waarbij bamboe stengels van verschillende lengtes, diktes en vormen gebruikt worden voor diep tissue technieken. De massage bevorderd de bloedsomloop en geeft een diep gevoel van ontspanning.

Effect

De massage is ontspannend, maar vooral stimulerend voor als je energie en kracht nodig hebt. Het zal helpen om toxines (giftige stoffen) af te voeren en een slechte bloedsomloop te verbeteren, maar ook om krampen en triggerpoints te verlichten. De massage werkt tegen vermoeidheid en stress en het lichaam is na de massage in een betere conditie. Door middel van Chinese bamboestaven worden de zenuwuiteinden in je huid en de oppervlakkige spieren geprikkeld. De bloedsomloop komt op gang, wat zorgt voor meer zuurstof en voedsel voor de cellen.

De technieken van deze massagevorm vinden we terug in massages zoals shiatsu, ayurvedische massage en lymfedrainage. Tijdens de massage worden de vijf elementen verwerkt: Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. Bamboestaven worden gebruikt als hulpmiddelen om een volledige lichaamsmassage te geven, die als verlengstuk van handen, voorarmen en ellebogen worden gebruikt. Hierdoor kan er met deze massage dieper gewerkt worden en zal deze massage meer effect hebben.

augustus 5, 2018

Tags: ,