Bindweefsel Massage

bindweefselmassage bij Corpes


Bindweefsel massage  kan worden ingezet wanneer er met klassieke (sport) massage onvoldoende effect wordt bereikt. Veelal zijn spier- en peesproblemen niet de oorzaak van de klachten. De oorsprong wordt dan gezocht in samenhang tussen organen, bloedvaten, huid, spieren en botten.

Bindweefsel

Tussen spieren en de huid zit een extra laag. Dit heet bindweefsel. Dit weefsel geeft organen, zenuwen en bloedvaten stevigheid en bescherming. Ook verbindt het lichaamsonderdelen met elkaar. Deze massage prikkelt op bepaalde zenuwvezels, door oppervlakkig te strijken of de huid te rollen. De problemen worden zodanig aangepakt, dat herstel lokaal en totaal kan plaatsvinden.


Pijnlijk

Een bindweefselmassage kan in eerste instantie een wat onprettig (scherp) gevoel geven. De behandeling is meestal zeer effectief. Dat geldt zowel voor de massage van je lijf als je gezicht en decolleté. Vooral het rollen van de huid kan pijnlijk zijn. Eventuele verklevingen in je huidlagen worden op die manier losgemaakt. Er wordt zelfs gezegd dat een dergelijke massage ook op je emoties kan werken.

Effecten

De huid kan op sommige plaatsen zeer gevoelig zijn door verklevingen. Het is de bedoeling dat door de behandeling de spanning van de huid afneemt. De huid gaat dan losser aanvoelen, waardoor de pijn minder wordt. Door de bindweefselmassage kunnen er blauwe plekken ontstaan.

Anti-aging

Bindweefselmassage kan op de lange termijn bijdragen aan vermindering van striae, acne en zelfs rimpelvorming.
Over het algemeen zijn er meerdere behandelingen nodig om de doelstelling te bereiken. De behandelingen zullen rustig beginnen en steeds verder worden uitgebouwd.

Geschikt: 

Functionele klachten van het bewegingsapparaat

Hoofdpijn en migraine

Slapeloosheid

Menstruatiepijn of- stoornissen

Verslapte of slecht doorbloede huid

Littekenweefsel

Stress

Niet geschikt: 

Bij gebruik van bloedverdunnende middelen

Hoge koorts

Hartklachten

Hemofilie

Defecte huid

Spierspasme

Maligne (kwaadaardige) tumoren

Problemen met de bloeddruk
Overmatige histamine reactie van de huid gepaard gaande met jeuk

Ernstige neurologische aandoeningen

augustus 13, 2018

Tags: ,