Body Sugaring

Body Sugaring bij Corpes

Body Sugaring, ook wel suikerontharing genoemd, is een van de specialiteiten van CorPes. Deze ontharing methode is om alle lichaamsdelen (ook de gevoelige) te ontharen.
Sugaring is een zachte, veilige methode om alle delen van het lichaam te ontharen met een pasta van suiker, glucose en fructose, allemaal lichaamseigen stoffen. Het is geschikt voor alle huid- en haartypen (ook gevoelige), bij vrouwen en mannen.

Geschiedenis

Body sugaring is een ontharing methode die al eeuwen bestaat en vindt zijn oorsprong in Egypte. De huid die van haar ontdaan moet worden, wordt ingesmeerd met een suikerpasta. De pasta wordt vervolgens weer van de huid verwijderd, waarbij de haartjes in de pasta achterblijven.

Kleeft niet aan de huid

Deze methode lijkt misschien veel op harsen, maar bij sugaring worden de haren met de groeirichting mee verwijderd waardoor de haren niet afbreken en de pasta blijft niet aan de levende huidcellen kleven. De suikerpasta zal de haren en de dode huidcellen verwijderen, om zo ingroeiende haren te voorkomen. Het is toepasbaar op alle soorten huidtype.

Aangename temperatuur

De suikerpasta wordt toegepast op lichaamstemperatuur, veilig voor elk gebied ook voor de gevoelige plekken o.a. de Brazilian.
De suikerpasta is gemakkelijk afwasbaar met lauw/warm water. Zowel op de lichaamsdelen als op materiaal.

Beter niet

Sugaring op lange haren voelt niet prettig, haren tussen de 3-5mm zijn het beste om te sugaren. Langere haren kunnen middels een tondeuse korter gemaakt worden. Gebruik echter geen bodylotion! 24 Uur na de behandeling kan je beter niet in de zon of onder de zonnebank gaan. Gebruik de eerste 24 uur op onthaarde zones geen irriterende producten, zoals geparfumeerde zeep, deodorant of producten met chemische bestanddelen. Direct douchen na het Sugaren is af te raden, evenals heftig sporten.

Eerste keer

De eerste behandeling is het ‘pijnlijkst’, daarna komen de haren zachter terug en na 3 weken kan er een vervolgbehandeling plaats vinden. De dag voor de sugarbehandeling is het goed om thuis een peeling of scrub te gebruiken op de te sugaren zones. De haartjes kunnen met ongeveer 3-5 mm al verwijderd worden. De haartjes blijven 4 tot 5 weken weg.

De tarieven en diverse behandelingen vind je hier.