Cupping Therapie

cuping bij Corpes

Cupping therapie, meestal aangeduid als cupping, is een ongelooflijk oude en universele behandelwijze. Cupping kwam  zowel in het oosten als in het westen voor. Oorspronkelijk werden uitgeholde hoorns van dieren gebruikt om giftige stoffen, zoals slangenbeten, uit het lichaam te zuigen.

De therapeutische toepassingen van cupping zijn in de loop van de tijd steeds verder verfijnd. Dit onder invloed van de diverse culturen die cupping zijn gaan gebruiken. Ook werden de hoorns vervangen
door cups van bamboe, die later weer  werden verruild voor glazen en kunststof cups.

Werking

Door het plaatsen van de cups op de huid vindt er een onderdruk plaats middels de zuiging. Dit zorgt voor een reactie in het onderliggende weefsel. Gedurende een aantal minuten blijven de cups op de huid staan waardoor het bloed naar de oppervlakte wordt gezogen. Hierdoor worden blokkades opgeheven en vindt genezing plaats.

Blauwe plekken

Cuppingwordt gebruikt om stagnaties in het lichaam te verlichten, bijvoorbeeld bij pijn aan de nek, rug, schouder en andere spieren. Na de behandeling zijn ronde blauwe tot zwarte plekken zichtbaar op de plek waar de cups hebben gestaan. Deze reactie is normaal en de plekken verdwijnen doorgaans na een dag of 4.

Geschikt: 

Hoofdpijn en migraine

Schouderklachten

Frozen shoulder

Armklachten

Rugklachten

Spierspanning klachten

Sportblessures

Triggerpoints

Bindweefsel problemen

Niet geschikt: 

Besmettelijke huidaandoeningen

Extreme vermoeidheid

Slechte algemene gezondheid

Kanker

Koorts

Infectieziekten

Zwangerschap

Plaatselijke contra indicaties: Spataderen; Vaataandoeningen; Wratten: Trombose; Kneuzingen; Blauwe plekken; Fracturen

augustus 6, 2018

Tags: ,