Sportmassage

sport massage bij Corpes

Een sportmassage is een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Met een sportmassage zorg je ervoor dat afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. Daarmee bevorder je het herstel van je spieren en lichaam.

Voor het sporten kan een massage samen met de warming-up voor een juiste spieractiviteit zorgen. Hierdoor kunnen blessures en pijnlijke spieren na het sporten voorkomen worden. Na het sporten geeft deze massage de mogelijkheid vermoeidheidsverschijnselen en spierspanning te verminderen.

Spierspanning kan ontstaan door bijvoorbeeld blessures of stress. Door middel van massage kan niet de blessure worden opgelost. Wel kan voor u de juiste ontspanning ontstaan voor andere spieren, waardoor u weer makkelijker kan bewegen.

Sportmassages voor niet-sporters

Een sportmassage kan ook geschikt zijn voor mensen die weinig of niet sporten. Deze mensen hebben last van de spieren door dagelijkse bezigheden. De technieken die gebruikt worden zijn dieper en steviger dan de ontspanningsmassage.

augustus 6, 2018

Tags: ,