Triggerpoint Massage

massage bij Corpes

Triggerpoint massage is een wetenschappelijk onderbouwde en in de praktijk aangetoonde methode om pijnklachten te verminderen en/of op te lossen. Triggerpoints worden ook wel spierknopen genoemd. Een spierknoop is een kleine, lokale verkramping in de spier. Door deze verkramping hopen afvalstoffen zich op deze plek op. Men kan meerdere spierknopen in eenzelfde spier hebben, maar men kan op hetzelfde moment ook meerdere spierknopen in verschillende spieren hebben.

Ze kunnen ontstaan door overbelasting, bijvoorbeeld door stress, een ongeluk, vaak herhaalde bewegingen of verwondingen. Als zulke triggerpoints te lang blijven bestaan wordt de functie van de spier aangetast. Wanneer je flinke druk op een triggerpoint geeft, kan dit een uitstralende pijn opwekken. Triggerpoints kunnen de oorzaak zijn van hoofdpijn, pijn in de nek, kaak en onderrug, schouder, pols, heup, knie en enkel.

Behandeling:

Door middel van korte, diepe strijkingen over een spier, worden triggerpoints (‘spierknopen’) losgemaakt waardoor afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd. Hierdoor ontstaat direct een verlichting in het behandelde gebied.

augustus 6, 2018

Tags: ,