Voetreflex massage

Voetreflex massage bij Corpes

Voetreflex massage is een therapievorm die preventief en therapeutisch kan werken bij lichamelijke en emotionele klachten. Hierbij kan gedacht worden aan o.a. hoofdpijn, hormonale klachten, darmklachten, algehele vermoeidheid, vocht vasthouden, depressies, ontspanning en ontstressen, en bijvoorbeeld pijnklachten die niet rechtstreeks te masseren zijn.

Een voetreflex massage is behalve effectief ook heel ontspannend. Voeten dragen je de hele dag maar krijgen niet altijd de aandacht die ze verdienen. Via de voeten kan het hele lichaam gemasseerd worden.

Voetreflexologie is een techniek waarbij druk wordt uitgeoefend op de reflexzones die onder de voeten liggen, om zodoende in de corresponderende lichaamsdelen reacties op te wekken. Blokkades in het lichaam (storingen in de energiedoorstroming) die voor klachten zorgen, kunnen zo door massage van de voeten opgeheven worden.

Voetreflexmassage kan bij iedereen toegepast worden. Ook gezonde mensen zullen ervaren dat een voetreflexmassage een zeer weldadige en ontspannende uitwerking heeft.

Wat is het verschil met een voetmassage?

Zolang er voetreflex in het woord zit, is de theorie gebaseerd op reflexpunten. Er bestaan natuurlijk ook “standaard” voetmassages. Meestal zijn deze massages niet gericht op reflexpunten maar alleen op ontspannende massagetechnieken. De voetreflexmassage zal gericht zijn op reflexgebieden en ook op ontspannende massagetechnieken.

Een Voetreflexmassage kan niet altijd worden uitgevoerd.

Enkele contra-indicaties zijn:

Griep of koorts

Botbreuken / kneuzingen

Wonden

Schimmelinfectie voet

Trombose been

december 17, 2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *